Gulve

Renovering af trægulv i Viborg

Når det kommer til gulvbelægning er der mange faktorer der spiller ind, hvad enten det drejer sig om gulvrenovering eller valg af nye gulve. Det er ikke kun udseendet (rustikt, klassisk, massiv, lamel, parket, skibsplanker) på gulvet der spiller en vigtig rolle.

Trægulve er ikke kun varme for fødderne at træde på, de er også elastiske og derfor god for ryggen. De har også en positiv indflydelse på indeklimaet, da de ikke oplader statisk elektricitet. Træ er et bæredygtigt materiale og findes i et utal af naturlige farvetoner og mønstre.

Forskellige gulvtyper

Der er også stor forskel på trægulvets holdbarhed, ud fra hvilken type trægulv man vælger:

  • Laminatgulv, er ikke træ, men en efterligning lavet af spåner og kunststof, hvori der nemt kommer ridser og stødslag og har derfor en begrænset levetid, desuden skal disse trægulv typer oftest limes sammen, og endnu en ulempe kan være at gulvet nemt ”knirker”.
  • Parketgulv, har et overfladelag af massivt træ på 2-4 mm, hvor afslibning kan foretages 2-4 gange, hvilket begrænser levetiden til 40-50 år, men parketgulv er mere behageligt at gå på frem for et laminatgulv.
  • Massiv trægulv kan tåle flere afslibninger, og derved opnå en levetid på flere hundrede år.

Uanset hvilken gulvtype du måtte vælge, har Andersen & Thybo's Eftf. ApS erfaring med lægning af mange forskelligartede gulvtyper, og kan også være behjælpelig med formidling af montage af vinyl-, laminat og væg- til væg tæpper mv. – da vi har et godt samarbejde med flere gulv- og tæppeleverandører.